First posts

În general, când intru pe un blog şi îmi place, mă apuc şi răsfoiesc arhiva. Cel mai mult îmi place să citesc primul post de pe blog, apoi urmatoarele 2-3, ca să fac o paralelă, să văd cum a evoluat persoana respectivă, de la ce a plecat.

Din câte am văzut, în privinţa asta bloggerii se încadrează, în mare, în aceleaşi tipare. Salută scurt, îşi anunţă intenţiile pentru blog, vorbesc cu blogu’, cu ei înşişi, mulţi rămân în tema “Hello World!”. Mai sunt şi cei, mai puţini, care încep în forţă, direct cu un articol, sau o poză, depinzând de natura blogului.

În general am văzut că se disting două mari categorii:

– cei care au evoluat, unii de nerecunoscut, ajungând să scrie mult mai profi, mai îngrijit, şi-au creat propriul stil care îi face să iasă în evidenţă. Sunt cei care, dacă priveşti articolul de azi în paralel cu cel de acum un an – doi, când s-a apucat prima oară de sportul ăsta, poţi să juri că nu sunt scrise de aceeaşi persoană.
Exemple: Dan (De Ce), Makavelis, Dheo, Piticu si marea majoritate a bloggerilor.

– cei care au rămas constanţi, şi-au păstrat stilul de scris. Mergând pe premiza “if it ain’t broke, don’t fix it”, mulţi au rămas constanţi, şi-au găsit o potecă de la care nu se abat, şi le merge de minune aşa.

Exemple:Ovi Sîrb, Etherfast, Zoso, Buddha, etc.

Şi cu ocazia asta văd că sunt foarte mulţi bloggeri care şi-au schimbat domeniul, au făcut mişculaţii şi nu le mai găsesc primul post. Damn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *