Cu mintea hai-hui sau, despre infidelitatea emoţională

Pe vremea bunicilor, dragostea nu era importantă. Partida trebuia să fie bună, iubirea venea cu timpul. Următoarele generaţii au făcut revoluţii, au răsturnat proporţiile. Iubirea a învins. De aceea azi, numărul divorţurilor este cu mult mai mare decât al cuplurilor sudate.

Noţiunea de familie aşa cum am prins-o din exemplele lor(ale bunicilor), ori din ceea ce am văzut acasă la mama şi la tata, e pe cale de dispariţie…şi ca să pun sare pe coadă…una din viitoarele reguli. Mai e nevoie de familie? Nu! Individualitatea se asocia mai întâi, prin căsătorie cu o altă individualitate, formând un cuplu, iar cuplurile aparţineau marii familii- grupul cu interese clare- familia casătoriţilor…Deci, nu, în dezbinare e arta conducerii!

În epoca vitezei, a informaţiei, a prelucrării rapide…oamenii deştepţi, au creativitate. Ba, chiar a devenit o valoare a capacităţii individuale, o cerinţă a noilor structuri organizaţionale. Una din laturile nevăzute – ca orice lucru bun, aduce şi alte 7 rele – e şi infidelitatea emoţională…fără o finalizare în termeni clasici.

Infidelitatea emoţională începe, atunci când cineva se focusează pe un posibil partener, investeşte emoţii, inspiraţie, dragoste(mai degrabă fluturi în stomac), timp, energie, împărtăşirea de lucruri intime. Un altfel de eliberare de emoţii şi sentimente. Celălalt/cealaltă de sex opus, nu este văzut că un posibil partener de secs. Acest gen de infidelitate nu caută crăpături în relaţia ” de acasă” ci, se constituie ca o relaţie paralelă, distrăgând-i pe cei în cauză, de la problemele de acasă.

Infidelitatea emoţională e ca o capcană, pentru că se consumă în imaginaţie, acolo unde…oamenii nu au defecte, sunt perfecţi, imagine ce rămâne în mintea celui infidel pentru totdeauna, în cazul în care nu este un vânător de senzaţii şi trăiri, acel soi, pe care-l întâlnim şi în restul de infidelităţi, genul seduce şi abandonează, care are o nevoie continuă de a-şi confirma secsualitatea şi puterea(nu neapărat de seducţie) – se nasc aşa, ori sunt teribil de frustraţi. Chiar şi aşa seducătoarea/torul îşi face iluzii, însă nevoia intimă de altceva îl împinge spre altă victimă. Sedusa/sedusul, rămâne suspendat pentru veşnicie între imaginea ideală şi frustrarea abandonului…gata oricând să relege firul rupt.

Infidelitatea emoţională, e acutizată de noile şi facilele forme de comunicare…mess, telefonul mobil cu tot cu sms-urile incluse, internet…ori, de preamultele ore suplimentare petrecute între pereţii organizaţiilor, în defavoarea pereţilor propriilor case.

Tradare şi miraj în ambalaj elevat. Cu fundiţa păstrată în cutia cu amintiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *