ca fetele…aşa am fost astă-seară

…aşa am fost astă-seară. Eu şi mândreţea mea de fată.

Azi a terminat şcoala mai devreme. Că aşa e miercurea, cu doar 4 ore. E ziua în care ori mai rămânem în parc cu ceilalţi copii ori, mergem pe undeva. Rare au fost dăţile în care am mers la plimbare, poate din cauza oboselii mele, poate datorită glasurilor vesele ale celorlalţi copii care o chemau spre joacă.

Azi am fost la Mall. Nu obişnuiesc să mă perind prin…că doar nu e biserică! Şi nici nu sunt amatoare de branduri, fiindcă oricât ar fi brandul de brand…dacă nu mi se potriveşte moda aia, e vax albina! Şi în ultimul an, pot spune că admir la altele bluzele, sacourile ori alte paltoane cu mâneci gen clopot sau poale gogoşar, dar de purtat n-aş purta, constituţia mea fizică, nu e pentru! Clopot mi-ar mai lipsi pe bust!

Astăzi a fost una din acele excepţii, poate din curiozitate că e Mall-ul nou, poate pentru că ne trebuia o carte, poate pur şi simplu aşa am vrut amândouă. Aşa că ne-am îmbarcat în maşină şi cu veselie am ajuns acolo. Nuuuuu, n-am băgat maşina în parcarea subterană. Am oroare de ! Acolo, la lumina lunii, pe trotuarul bisericii a fost cel mai bine!

Cât am stat? Poate o oră, poate două, cine mai ştie?!

Dar…am fost cu ea, braţ la braţ, din magazin în magazin povestindu-ne …poveşti, cercetând cu 4 mânuţe tot ce era de cercetat, am trecut şi prin Mac, că totuşi copilul din ea…

Ce-am simţit? Mândrie! Cea mai frumoasă şi de preţ realizare a mea era alături de mine şi ne vorbeam, ca de la prietenă la prietenă.

La 20 de ani mi-am propus să mă realizez în viaţă. Ca OM, cetaţean şi femeie, aşa cum am avut şi am credinţa că trebuie să fie.
Ca Om, respect prin faptele mele.
Ca cetăţean, atât cât pot urca pe scară socială prin mine, numai prin propriile puteri.
Ca femeie, să cunosc maternitatea şi iubirea.

Ce-am realizat, din ce mi-am propus? Eu zic că tot şi nu a fost uşor. Ştacheta mea pe scara de valori …hmm, să mă uit la cei de deasupra sau la cei de dedesubtul meu?
Eu mă uit doar în mine la gradul meu de fericire şi de împlinire pe care le simt! Cât pot de corect! Ooo, şi l-am lăsat demult în spate pe “dacă”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *