Yupiiiiii!… şi nişte prostii…

…De ce Yupiii? Pentru că, ieri, chiar mi-am luat maşinuţu de la reparat! Şi circul…şi e bine…Doamne, ce economie s-a făcut în casă timp de o săptămână şi jumătate!!! Păi se poate să rămâie bani pe card înainte de salariu? Inadmisibil! Eu, sunt nevastă serioasă, ce draq?!! Lucrez din greu la remedierea situaţiei! 😀

****************************

…ziceam şi de nişte prostii, da’ şi astea sunt de ieri.

Venim ieri de dimineaţă (eu,Tanţa şi Costel), ca în orice zi din săptămâna normală şi lucrătoare, la servici. La poartă, însă ne opreşte un domn oarecare cu salopetă neagră şi emblemă de guard pe piept şi ne cere niscai legitimaţiuni. Ce-s ale , bre? Că nu mai văzui de vreo 3 ani documente d-astea, başca că nu mai sunt valabile, zic eu în mintea mea. Mă uit în ochii lui şi îl întreb dintr-o mână: care-i baiu? Aruncă omul ruşinat ochii spre un domn la fel de oarecare ( dar mult, mult mai gras), din spatele lui, care se făcea că controlează un registru. Surâd, dau Bună dimineaţa şi trec mai departe, ca un tanc sovietic.

Iau repejor la mâna niscai documentaţii d-astea interne, le răsfoiesc, le învârt, mă duc la jurişti, discutăm, comentăm şi acţionez. Sun muntele de grăsime, îi explic, cam a treia oară de când a venit, (că e nou, de vreo două luni,el şi de o lună şi nevastă-sa) că trebuie să să citească şi el documentele instituţiei noastre,da’ el zice că are ordin (să-i scrie pe listă pe cei care vin după ora 8 până la ora 8,30), scris? întreb eu cu candoarea caracteristică, el zice că nu, cică verbal, eu zic atunci, că e bine că are ordin verbal deci să se conformeze el şi să vină la 8, să stea şi el până la 16,30.

Da? Aaa, am mai adăugat eu, când tocmai se gândea că e inteligent şi vrea să-mi dea replică: ştiţi, nu trebuie să vă mai duceţi atâta la minister, în fiecare zi, de la 11 la 15,30, zău acum lucraţi aici! L-am auzit cum trage aer în piept şi cum, mie mi s-a părut că nu a tras destul pentru volumul lui, am continuat: da, e valabil, pentru că sunteţi cap de familie şi pentru soţia dumneavoastră! Vă mulţumesc că m-aţi ascultat. O zi senină vă doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *