Pedala maşinii de cusut Sanda şi Hanna Montana

Alaltăieri de dimineaţă mi s-a pus pata să mă îmbrac cu o anumită fustă. Mă rog, mă trezisem cu gându’ la ea şi cu ţinuta în priviri. O pun pe mine, mai bag două mâini pe lângă. E prea largă. Mă uit la ceas. E 8. Teoretic la ora asta ar fi trebuit să fiu în biroul meu…zic că-i cam târziu să mă apuc să-i trag o cusătură…Deschid larg uşile şifonierului…nu-mi place nimic…mă strâmb, pun mâna pe fustă şi ţuşti cu ea la etaj. Mă împrietenesc dintr-o mişcare cu Sanda, care se aşează pe masă…îi schimb repede aţele şi dau să-i bag cablul pedalei …care cablu…care pedală? Îl întreb p-al meu, el zice : Nţ! Ceasu’ doar ce-mi răspundea…tic-tac, tic-tac…

Deschid dulapurile, mă bag prin locuri prin care nici păienjenii n-au acces, doar-doar! Niente! Mă încăpăţânez. Iară. Dau la manivelă ca pe vremea bunicii…numa’ că maşinile de cusut de atunci…chiar aveau şi manivele! Io şi o roată. Îmi cade greu la muşchi după 10 minute…şi doar 10 din cei 50 centimetri de material de cusut…Să mă las? Neeee! Victoria Lipan şi de data asta! Evident, în varianta fumegândă! Ceasul TIC-TAC, TIC-TAC!

Cos, am terminat. Nu-mi prea mai simt mâna dreaptă, ceea ce mă face şi mai entuziastă. Cobor, cu încărcătoarele pline de săgeţi “prieteneşti” la purtător , respectiv în ochi…grămadă pe presupusul vinovat de rătăcirea din neatenţie şi mai ales dezinteres, a minunatei mele pedale!

Nici că trec 5 minute şi-mi coboară mândreţea de prinţesă sub forma inocenţei în persoană, cu ochii cârpiţi de somn! Pup lighioana şi fug repede la bucătărie pentru ultima gură de cafea. Din cameră se aude un murmur… de vorbe şoptite.

Vine şi al meu…

– Dragă, când eşti Hanna Montana şi ai concert, cânţi la chitară, nu?

– Da…zic laconic…

– Da, a noastră fată n-are chitară electrică, nu?

– Nu…şi mai laconic…

– Ei bine, are! Că a luat pedala ta şi când zdrăngăne la chitara rece, calcă pedala şi se face c-o face electrică, cum are Hanna!…şi-mi artă discret poza de pe frigider ţintuită în magneţi, în care eu n-am vrut să investesc 150 de dolari…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *