Dacă tot aud …

… şi văd… de criză, atunci m-am gândit să zic şi eu ceva…

În primul rând că m-am săturat! Nu, nu că nu e adevărat!!!! Nu, nu că nu există!!!! Nu m-am săturat să aud de probleme, pentru că ele sunt, pentru că ele mă înconjoară şi pe mine chiar dacă, deocamdată nu mă aflu în prima linie! Dimpotrivă, rotiţele mi se învârt, ca să văd ce pot face eu pentru mine şi pentru cei din jurul meu. Dacă pot şi cât pot.

M-am săturat, însă, de balcanismul ăsta exacerbat…al ştirilor, de orice fel, şi mai ales de modul lor de manipulare! M-am săturat de tendinţa asta de isterie care se tot repetă de la inundaţii şi alte catastrofe de la noi sau de pe alte meleaguri! Când Dumnezeu s-o naşte şi prin părţile aste vitregite şi responsabilitatea socială insinuată în termenul de profesionalism? Om fi prea mulţi cei rămaşi pe piciorul ăsta de plai mioritc…şi cum, un Aum nu avem ca să ne sinucidă el…atunci,  trebuie să ne sinucidem noi de bunăvoie??? Probabil,  că altă explicaţie nu e! Rămâne doar să ne dea locul şi ora, nu de alta da’ să intrăm şi în cartea recordurilor, să rămână şi ceva după noi!

Ieri am fost la mine-n cartier să cumpăr câte ceva de mâncare la un market, care de regulă are toată gama de produse stric şi pe deasupra,  necesare. Că am luat alea, alea (zahăr, ulei, nişte carne, ei nah, că n-o să trec aici lista de cumpăraturi!), e una, dar, că m-am confruntat cu nişte rafturi goale…e alta. La început, n-am observat, abia în momentul când Răţuşca mea şi-a dorit cereale…am văzut. Atunci am început să fac ochii roată. Nu, cereale n-am mai găsit, acolo chiar era raftul complet gol!

Am observat că de fapt, era o iluzie de produse, doar câteva tipuri, înghesuite pe rafturi. M-am întors acasă cu un gust amar. Producătorii nu mai livrează pentru că nu mai produc! De ce? Pentru că nu poţi produce fără bani!  Azi am fost şi în alte magazine, acum cu ochii deschişi…situaţia e cam aceiaşi…deci…ce-om face cu banii aia pe care îi mai avem, care îi mai avem, cât îi mai avem….nu ştiu…dar, tare seamănă a rafturi pustii din alte vremuri! Câh! Dap, e criză!

Criza bag seamă,  e peste tot…şi nu mică mi-a fost mirarea crizei în care am simţit brusc că mă aflu urmărind un spot publicitar!

Să fii furnizor unic(nu numai în România!)…să ai monopol(lasă Europa, frate!)…şi să-ţi faci reclamă? Pentru ce? De ce? Ce îl mână în luptă? Care luptă? Despre ce vorbesc? Cum, n-aţi văzut încă? Ia priviţi atent! Aha, aţi văzut acum…Da, de el e vorba, da, de ENEL! Deci, mai este altă priză ca să ne băgăm deş’tele în ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *